Opšti uslovi prodaje

Opšti uslovi prodaje predstavljaju legalan kupoprodajni ugovor između Vas i www.sparkyfashion.com. U daljem tekstu SPARKY.

Naručivanjem bilo kog proizvoda putem ovog sajta, direktnom kupovinom preko sajta, putem e-maila ili telefonski, Vi prihvatate sve stavke ovog Ugovora.
Cene proizvoda, raspoloživost, cene slanja isporuke, kao i opšti uslovi prodaje, mogu da budu izmenjeni i/ili dopunjeni.
Sve izmene i dopune počinju da važe od dana objavljivanja na sajtu.
SPARKYFASHION nije odgovoran za tipografske greške.

Cene

U slučaju da je došlo do greške u ceni nekog proizvoda ili u opisu proizvoda, SPARKY ima diskreciono pravo da odbije ili otkaže sve porudžbine koje se odnose na taj proizvod.
SPARKY Vas može kontaktirati ili obavestiti o grešci u cilju daljih instrukcija ili će otkazati porudžbinu i obavestiti Vas o tome.

Troškovi slanja nisu uračunati u cenu i zavise od težine i gabarita pošiljke. Osim u slučaju da je naznačena besplatna dostava.

Slanje i Isporuka

Naručena roba isporučuje se putem kurirske službe sa kojom imamo ugovor. Izuzetno isporuka se može izvršiti putem druge kurirske službe ako okolnosti to zahtevaju.

Dexpress vrši isporuku "danas za sutra".

Dostava je besplatna preko iznosa od 1500 rsd. Cena do tog iznosa je 250 -300 rsd, zavisno od težine pošiljke.

Na zahtev kupca, a radi brže isporuke robe - "danas za odmah", "danas za danas", ista se može poslati drugom kurirskom službom, s time što razliku u troškovima isporuke izmedju zvaničnog cenovnika Dexpress-a u tom trenutku i druge izabrane poštanske ili kurirske službe, snosi kupac. U slučaju da je na sajtu sparkyfashion.com za date artikle naznačena besplatna dostava, sparkyfashion.com snosiće deo troškova izabrane poštanske/kurirske službe u zavisnosti od težine pošiljke a prema važećem cenovniku Dexpressa. Razliku u ceni dostave snosi kupac.

Uslov za slanje robe drugom poštanskom/kurirskom službom je da kupac predhodno izvrši uplatu poručene robe na tekući račun prodavca:

Udruženje MIAU MIAU
EFG Banka 250-114000042576094

Nalog za slanje robe poštanskoj/kurirskoj službi daje Sparky nakon primljene uplate.

Gubitak ili oštećenje pošiljke koje nastane u toku isporuke od strane kurirske službe po izboru SPARKY-a su naša odgovornost i idu na teret SPARKY-a.

Gubitak ili oštećenje koje nastane u toku isporuke od strane kurirske službe po Vašem izboru, su Vaša odgovornost.

Ukoliko po prijemu pošiljke utvrdite da Vam je isporučena pogrešna roba, da je došlo do oštećenja ili da nedostaje neki deo, morate da kontaktirate SPARKY u roku od 48h od dana prijema.

U slučaju da ste dobili oštećenu pošiljku, potrebno je da nam pošaljete fotografiju oštećenog proizvoda na naš e-mail.contact@sparkyfashion.com ili VIBER tel No. +381 61 291 2348

Naknadno nastala oštećenja ne uvažavamo.

VAŽNO

Sačuvajte slip koji vam izda kurir prilikom dostave robe. Kurir je u obavezi da vam da slip, ili se isti nalazi u "džepu" zalepljenom na pakovanju pošiljke. Proverite, ako nema slipa tražite. To je vaše pravo.

Ako je pakovanje oštećeno tako da imate opravdanu sumnju da je oštećen i sam proizvod, nemojte prihvatati/potpisivati pošiljku, dok u prisustvu kurira ne utvrdite da li je proizvod oštećen ili ne.

Ukoliko utvrdite oštećenje, potrebno je da vi ili kurir fotografišete oštećeni proizvod, tražite od kurira da napravi zapisnik i pošiljka će biti vraćena o našem trošku.

U tom slučaju kontaktiraćemo Vas za dalje instrukcije. Vi možete da odlučite da li da Vam pošaljemo zamenski proizvod,  ili želite da Vam vratimo novac.

Rok isporuke

Naznačeni rokovi isporuke su okvirni. Standardni rok je 2 do 5 radnih dana, za robu koja je na stoku, osim ako nije drugačije naznačeno.

Radni dani su od Ponedeljka do Petka. Kurirska služba ne radi vikendom.

Rok isporuke 2-4 nedelje (osim ako nije drugačije naznačeno):

 • personalizovane artikle
 • za posebne porudžbine

Vikendi i neradni dani nisu uključeni u naznačene rokove.

SPARKY ne snosi odgovornost za kašnjenja izazvana višom silom i činiocima izvan naše kontrole. Greška kurirske službe, bezuspešnih pokušaja dostave - nema nikog na adresi ili se kupac ne javlja na pozive kurira, kašnjenje od strane uvoznika, kvar na vozilu, sudar, neprohodnost puteva i sl).

Ako 2 dana pošto dobijete sms ili e-mail obaveštenje da je roba poslata ne dobijete robu, potrebno je  nas kontaktirate. Ako prođe više od 10 dana, SPARKY neće snositi odgovornost.

Za pošiljke koje nisu preuzete u roku i vrate se pošiljaocu, a naručilac traži ponovno slanje, biće obavezan da plati sve troškove slanja/povraćaja i ponovnog slanja.

Opšti uslovi povraćaja/zamene:

 1. Kupac ima pravo da odustane od kupovine i vrati ili zameni proizvod , bez navodjenja posebnog razloga, u roku od 14 dana od dana prijema pošiljke.
 2. U slučaju da kupac želi da ostvari svoje gore navedeno pravo na odustanak od kupovine, potrebno je da popuni i pošalje Obrazac za odustanak od kupovine . Obrazac za odustanak možete: kopirati ili daunlodovati sa sparkyfashion.com, tražiti da vam ga pošaljemo na email, ili poslati preporučeno Poštom Srbije.
 3. Popunjeni Formular za odustanak možete nam poslati na contact@sparkyfashion.com
  ili VIBER/tel No. +381 61 291 2348. ili preporučeno Poštom Srbije
 4. Da bi povraćaj/zamena bila prihvaćena mora da bude prethodno potvrđena od strane sparkyfashion.com. putem elektronske pošte ili telefonski.
 5. Kontakt: contact@sparkyfashion.com
  VIBER/tel No. +381 61 291 2348
 6. nakon potvrde povraćaja robe (telefonski, putem e-maila ili Vibera) Sparkyfashion će, u najkraćem mogućem roku, dati nalog kurirskoj službi da preuzme robu sa adrese koju navedete kao adresu preuzimanja robe.
 7. Svaka pošiljka koja se vrati SPARKY-ju bez prethodne potvrde povraćaja od strane SPARKY-a biće vraćena pošiljaocu o njegovom trošku.
 8. Proizvod/i koji vraćate/menjate mora da bude u originalnom pakovanju,neotvaran, neoštećen, nekorišćen,bez tragova dlake, mirisa, niti bilo kog znaka korišćenja,  pogodan za dalju prodaju. U suprotnom SPARKY neće prihvatiti povraćaj/zamenu. Robu će vratiti Vama kurirskom službom o vašem trošku.
 9. Nismo odgovorni ni za kakvu štetu načinjenu od stranevaše životinje, ili onu nastalu u slučaju ne pridržavanja načina održavanja/rukovanja naznačenog na deklaraciji, uputstvu za upotrebu, ili postupanja sa proizvodom van uobičajenog u pogledu njegove prirode i namene. Nismo odgovorni za štetu nastalu nepravilnom upotrebom.
 10. U slučaju zamene proizvoda za neki drugi, ili povraćaja istog, Vi snosite troškove poštarine (povraćaj, ponovno slanje). Troskove poštarine placa kupac direktno kurirskoj sluzbi.
 11. Možete da izvršite samo jednu zamenu.
 12. U slučaju da ne mozemo da obezbedimo zamenski proizvod, ili vi odlučite da vratite proizvod, SPARKY će Vam vratiti novac (u visini cene naručenih artikala).
 13. Povrat novca vrši se NAKON što nam se vrati proizvod/i (član 35. zakona o zaštiti potrošača, 3. pasus)
 14. Povrat novca vrši se prema vašem izboru: na tekući račun koji nam dostavite ili sa koga ste izvršili avansnu uplatu, ili post netom. A u roku 2-7 radnih dana od dana prijema vraćene pošiljke.
 15. Prema pravilima rada Dexpress kurirske službe povrat novca ne možemo izvršiti putem iste. (nije moguće slati novac Dexpressom)
 16. Sparky nije dužan da izvrši povraćaj dodatnih troškova koji su posledica izričitog zahteva potrošača za dostavu koja odstupa od najjeftinije uobičajene dostave koju je ponudio trgovac.(član 34. Zakona o zaštiti potrošača, 2. pasus)
 17. Sparky nije odgovoran za eventualne dodatne troškove nastale u Vašoj zemlji (porezi, takse, carina i sl)

Povraćaj robe sa fabričkom greškom ili pogrešnog artikla - Reklamacija

Ukoliko ste dobili proizvod sa fabričkom greškom (namerno izazvana oštećenja u cilju povraćaja se ne uzimaju u obzir), ili ste dobili pogrešnu veličinu ili pogrešan artikal, kontaktirajte nas na contact@sparkyfashion.com
VIBER /tel No. +381 61 291 2348

Reklamaciju nam možete poslati na e-mail ili Viber u vidu Izjave, ili popuniti Obrazac za odustanak od kupovine koji: možete da iskopirate sa sparkyfashion.com, ili zatražiti da vam isti pošaljemo na e-mail ili Poštom Srbije Preporučeno, u najkraćem mogućem roku.

Izjava treba da sadrži:

 • kompletne podatke kupca
 • datum poručenja robe
 • datum prijema pošiljke
 • broj porudžbine ukoliko ste je izvršili putem sajta
 • naziv artikla ili artikala koje reklamirate
 • razlog reklamacije
 • ukoliko sumnjate da je u pitanju fabrički feler na robi - fotografiju artikla.

Na vašu reklamaciju odgovorićemo u najkraćem roku, a najkasnije u zakonskom roku od 8 dana.

Ukoliko SPARKY prihvati reklamaciju možemo Vam poslati odgovarajući artikal ili izvršiti povrat novca, prema Vašoj želji..

Sve troškove slanja, nakon prihvaćene reklamacije snosi SPARKY.

U slučaju povrata pošiljke iz druge države, Sparky će prihvatiti samo troškove povratne poštarine u iznosu koji korespondira sa cenovnikom dostavnih službi sa kojima Sparky saradjuje.

Povrat novca ili ponovno slanje biće izvršen na racun kupca u roku od 2-7 odnosno 3-14 (slanje zamenskog artikla) radanih dana od prijema pošiljke u Sparky.

Nećemo prihvatati povraćaj/zamenu:

Robe koja se nalazi na akciji/finalnoj rasprodaji, proizvoda napravljenog po porudžbini, personalizovanih proizvoda, specijalnih porudžbina, hrane, vitaminskih dodataka ishrani, kozmetičkih preparata, robe koja nije u originalnom, neotvaranom i neoštećenom pakovanju, korišćenih proizvoda,  robe koja se iz higijenskih razloga ne može vratiti u dalju prodaju u cilju higijenske i zdravstvene bezbednosti ostalih kupaca (odeća, prostirke, proizvodi za higijenu koji su otpakivani,sve vrste ležajeva, jastuka i kreveta za pse).

NAPOMENA odnosi se na kupovinu odeće za pse

 1. SPARKY ne snosi odgovornost za greške u veličini odeće naručene po meri psa, nastale usled neodgovarajućih mera psa datih od strane poručioca.

POSEBNA NAPOMENA

Prilikom kupovine preko interneta imajte u vidu da boje na ekranu (posebno telefona) mogu odstupati od realne nijanse.
Zato ne preporučujemo uklapanje boja u nijansi (npr. sa enterijerom i sl) jer može doći do odstupanja.
SPARKY nije odgovoran za razlike u nijansi boje koju vidite na vašem uredjaju, i realne nijanse.

Plaćanje poručene robe

Robu možete da platite:

1. pouzećem (kuriru prilikom dostave)

2. avansno na račun 

Udruženje MIAU MIAU
Prnjavor 1b, Beograd
EFG Banka 250-114000042576094