SPARKY OGRLICE PROTIV LAJANJA

1.940,00 RSD Želite da odučite vašeg psa od lajanja? Bilo da laje kada ostane sam, ili svaki put uzbuni celu zgradu kad neko prodje stepeništem, budi vas u sred noći kad nešto čuje, ne prestaje da laje kad vam dodju gosti?

 

UPOZORENJE!

AKO VOLITE SVOG PSA PAŽLJIVO PROČITAJTE

Ogrlice protiv lajanja sa elektrostatičkim stimulansom zabranjene su u nekim zemljama.

Ogrlice protiv lajanja nisu rešenje za sve situacije.

Neprimerenom upotrebom mogu dovesti do pojave drugog oblika neželjenog ponašanja (agresivnost, strah, samopovredjivanje i dr).

Koriste se samo u KRAJNJE NUŽNIM situacijama kad su svi drugi pokušaji dresure bezuspešni.

1. lavež je način na koji pas komunicira - ne možete očekivati od njega da nikada ne laje.

2. ogrlica se koristi samo kao pomoćno sredstvo da obeshrabri psa da laje u odredjenoj situaciji (kad ostaje sam, noću. kad dolaze gosti i sl)

3. poželjno je DRESIRATI psa da ne laje u odredjenim situacijama i/ili na komandu

4. NIKADA JE NE KORISTITE NA PLAŠLJIVOM PSU.

5. ogrlica od 1.940 rsd NE MOŽE da se isključi, deluje dokle god je na vratu psa. Znači NE MOŽE SE KORISTITI ZA DRESURU PSA: Ona je samo trenutno rešenje.

Da bi ste dresirali psa, (da on ne poveže peckanje sa ogrlicom) morate koristiti skuplju varijantu jer ona može da se isključi. U suprotnom pas će znati da je uzrok ogrlica, počeće da je se plaši,da beži kad hoćete da je stavite i sl. Kad je skinete nastaviće da laje. OGRLICU NE SMETE KORISTITI KONTINUIRANO. One su privremeno rešenje.

6. sa skupljom varijantom moguće je DRESIRATI PSA tako što ćete je uključivati samo u odredjenoj situaciji. Budite dosledni, i odredite 1 ili 2 situacije kad želite da pas NIKAD ne laje.

7. Ogrlica se NE SME koristiti više od 10 dana u kontinuitetu. Može da ošteti kožu psa dužom upotrebom.

 

Rezultati 1 - 2 od 2
Složi po: