Korišćenje tekstova u komercijalne svrhe, njihovo javno publikovanje i kopiranje, bez dozvole autora ili sparkyfashion.com, je zabranjeno.
Nenavođenje imena autora i nedozvoljena prerada dela – povreda integriteta, što uključuje preuzimanje i prepradu testova i fotografija, najčešće su povreda moralnih autorskih prava kod nas, sa naglaskom na onlajn sferu.

Svet Pasa

Maltezer - Mali vodič za vlasnike

Mala Malteška pufnica je stigla u novi dom.Ovaj vodič će vam pomoći da bolje upoznate  svog ljubimca i naučite da se brinete o njemu. Ako već imate maltezera, možda će te naći odgovore na neka pitanja.

Maltezer nije težak pas za održavanje. Najveća briga koju će te imati je njegova dlaka, i takozvani problem "suzica"...Saznaj više..

 

 

 

CANE CORSO - Ishrana i nega

Cane Corso ishrana i negaRođen za akciju! Cane Corso Italijanski Mastif je pravi Ferrari među psima.

Saznaj više..

 

 

 

 

 

FORESTO/SERESTO I KILTIX ogrlica protiv krpelja i buva za pse i mačke

FORESTO SERESTO KILTIX ogrlica protiv krpelja i buva za pse i mačke

Najefikasnija ogrlica protiv krpelja i buva kod pasa i mačaka. Pruža efikasnu zaštitu u trajanju 7-8 meseci. Saznaj više...

STOP Alergijama - SPIRULINA u ishrani pasa i mačaka

  Zbog svog specifičnog sasatava i velike koncentracije hranljivih materija, spirulina se smatra SUPERHRANOM.

Brojne naučne studije kao i iskustva u praksi, pokazale su da je spirulina izuzetno moćan imunostimulator. Svoja lekovita svojstva pokazala je u lečenju demodex canis-a, alergija uključujući i alergiju na buve, crevnih patogena poput esherihie coli, nekih tipova kancera.
Saznaj više...

 

Srčani crv - prevencija i lečenje

Srčani crv je parazit koji izaziva ozbiljne zdravstvene probleme kod pasa koji žive u područjima umerene i tropske klime. On parazitira kod pasa, ali se u sve većem broju nalazi i kod mačaka. Bolest se razvija kada ljubimca ubode zaraženi komarac i na taj način mu prenese parazita koji se zove Dirofilaria immitis. Saznaj više....

 

Osnove ishrane pasa

Ovim kratkim tekstom pisanim jednostavnom terminologijom želimo da vas upoznamo sa osnovama ishrane pasa i prednostima hranjenja suvom hranom.
Sigurni smo da znate da je zajednički predak svih postojećih rasa pasa – vuk.....Konkretno, varenje pokazuje da pas bolje vari proteine životinjskog porekla nego proteine biljnog porekla (kao što je soja).
 Osim mesa vukovi unose i biljne sastojke kao što su: semenje, koreni, lišće, trava... Ovi sastojci su veoma važni za snabdevanje sirovim vlaknima i ugljenim hidratima...Saznaj više...

AVIO Transport Životinja - Dimenzije Transportera IATA regulativa

- Ne čini li ti se da mi je ovo premalo?

Saznaj više....

 

   Ko koga šeta?

Ili kako da pravilno šetate svog psa

Šetanje pasaje veština kojom vlasnici pasa koji provode vreme sa svojim četvoronožnim ljubimcima napolju, moraju ovladati. Poznavalac psihologije pasa i dreser Tamara Geller predstavila nam je par osnovnih pravila koja će vlasnicima pasa pomoći da uspešno kontrolišu svog ljubimca napolju. Saznaj više....